همایش سرمایهگذاری با گل محمدی کشت بافتی برگزار میشود
همایش سرمایهگذاری با گل محمدی کشت بافتی، با حمایت معنوی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرداد ۹۴ در برج میلاد تهران برگزار میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر ایرج رستگار، دبیر علمی این همایش توضیح داد: علیرغم پیشینه چند هزارساله ایران در حوزه کشت گل محمدی، متاسفانه با ارزشترین و گرانقیمتترین فرآوردههای صادراتی- تجاری آن، همچون کانکریت رز، اسانس مطلق رز و اسانس حاصل از استخراج با سیاست فوق بحرانی به دست نمیآید. این در حالی است که مراحل کاشت، برداشت و حتی حملونقل گل محمدی با استانداردهای جهانی فاصله بسیار دارد.
وی به عنوان مثال به کشورهای ترکیه و بلغارستان اشاره کرد که هر کدام تنها دو هزار هکتار گل محمدی دارند، این در حالی است که ایران به تنهایی دارای ۲۰ هزار هکتار زمین کشت گل محمدی است. اما با این همه محصولی جز گلاب در ایران تولید نمیشود.
رستگار افزود: تا امروز هیچ مرکزی در ایران محصول دیگری غیر از گلاب را از گل محمدی برداشت نکرده است. در حالی که برخی فرآوردههای گل محمدی گرانترین محصولات جهانی محسوب میشوند. تا جایی که یک کیلو گرم اسانس خالص گل محمدی در بازارهای جهانی ۵۰ میلیون تومان به فروش میرسد و با نام «طلای مایع» شناخته میشود.
وی همچنین بیان کرد: در ایران برای کشت گل محمدی از روش پاجوش استفاده میکنند، روشی که در جهان منسوخ شده است و موجب انتقال بیماریهای خاک از نقاطی به نقاط دیگر میشود. در حالی که کشت بافت گل محمدی روشی است که این مرکز در ایران برای نخستین بار اعمال کرده از و در انجام آن در منطقه اول هستیم.
این محقق درباره روش کشت بافتی گل محمدی گفت: با این روش میتوان یک میلیون گیاه از یک سلول داخل آزمایشگاه تولید کرد. به این صورت گیاهان با خصوصیات ژنتیکی یکسان رشد میکنند. در حالی که با استفاده از روش پاجوش، گلهای کوتاه و بلند یا پربار و معمولی و غیره که هرکدام یک ویژگی دارند به دست میآید.
وی دیگر مسئله مهم در محصولات گل محمدی ایران را علاوه بر کشت مناسب، نحوه برداشت و حملونقل عنوان کرد و توضیح داد: شیوه برداشت و حملونقل گل محمدی در کشور ما اشتباه است. در برخی موارد مشاهده میشود که ساعت ۱۰ صبح گلها را برداشت کرده و داخل کیسههای پلاستیکی ریخته و در وانت حمل میکنند.
رستگار ادامه داد: این روش موجب میشود تا اسانس گیاه کاهش پیدا کند. به طوری که اگر دست به این کیسههای حامل گل محمدی ببرید، از شدت گرمای تولیدی از این اسانس ممکن است موجب سوختگی شود.
وی با توجه به مسائلی که به آن اشاره شد، اهداف برگزاری این همایش که با حمایت معنوی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دست خواهد آمد به این صورت توضیح داد: به نظر میآید علت بنیادین موارد فوق، فقط اطلاعاتی و ارتباطی در حوزه گل محمدی است. در راستای پاسخگویی به این نیاز، مرکز بیوتکنولوژی دکتر رستگار، در نظر دارد تا همایش سرمایهگذاری با گل محمدی را در مردادماه ۹۴ در برج میلاد تهران برگزار کند.
رییس مرکز بیوتکنولوژی برگزار کننده این همایش، از جمله موضوعاتی که در این همایش مطرح میشوند به فرصتهای سرمایهگذاری در زمینه کاشت گل محمدی کشت بافتی مقاوم به کمآبی در زمینهای نامرغوب در شمارگان انبوه ایجاد خواهد شد اشاره کرد.
وی همچنین صادرات گل محمدی و گیاهان دارویی، گلهای زینتی و پایههای میوههای دانهدار و هستهدار و ارائه پروتکل تکثیر گل محمدی کشت بافتی و تولید تحت لیسانس مرکز بیوتکنولوژی دکتر رستگار را از جمله فرصتهای این همایش خواند.
به گفته دبیر علمی همایش سرمایهگذاری با گل محمدی کشت بافتی، دیگر فرصت سرمایهگذاری این که این همایش موجب آن میشود، ایجاد مراکز و آزمایشگاههای کشت بافت گل محمدی و تولید در آزمایشگاه با مشاوره و هدایت مرکز بیوتکنولوژی دکتر رستگار خواهد بود.
برچسب ها :کشت بافت گل محمدی ، همایش گل محمدی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰