گیاهان دارویی، پیشران در اقتصاد مقاومتی
مقدمه: کشور جمهوری اسلامی ایران با وجود بهرهمندی از مواهب خدادادی و ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان طبیعی، مادی و معنوی و به ویژه منابع انسانی و از طرفی موقعیت ویژه ژئوپُلتیکی و ژئواکونومی، همواره با چالشها و مشکلات فراوانی به خصوص در محیط اقتصادی مواجه میباشد. از طرفی وابستگی به درآمد نفتی که موجب تفکر
مقدمه:
کشور جمهوری اسلامی ایران با وجود بهرهمندی از مواهب خدادادی و ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان طبیعی، مادی و معنوی و به ویژه منابع انسانی و از طرفی موقعیت ویژه ژئوپُلتیکی و ژئواکونومی، همواره با چالشها و مشکلات فراوانی به خصوص در محیط اقتصادی مواجه میباشد. از طرفی وابستگی به درآمد نفتی که موجب تفکر وارداتگرایی و رسوخ رویکرد وابستگی شده است امکان به منصه ظهور رساندن سایر پتانسیلهای بالقوه را به حاشیه رانده و از طرفی این رویکرد خط پایان توسعه یافتگی مصرفی که مصرف گرائی است را برای مردم این سرزمین به ارمغان آورده است به طوری که در زمینه مصرف هر کالایی کشور ایران صاحب رتبههای ممتاز میباشد. اما این مدل اقتصادی در درون خود مشکلات مزمن و زخم کهنهای را ایجاد نموده است که نمونه آن تورم، رکود، بیکاری، رکود تورمی، کاهش ارزش پول ملی، فاصله با عدالت و شکلگیری طبقات جدیدی است. ملاحظه این نکته که اقتصاد ایران با عدالت و مردم محوری فاصله دارد و اقتصادی وابسته است و دارای رشد پایدار، پویا، مستمر، غیرقابل رقابت و انعطافاست نیازمند به تفکر و اتخاذ رویکردی راهبردی داشت که بتواند بر مشکلات و چالشها فائق آمده و مسیر این قطار در حال حرکت را تغییر دهد. در چنین شرایطی رهبری نظام با حُسن تدبیر و درایتی که داشته و دارند، ورود پیدا کردندhd porno izle و فضایی جدید پیش روی سیاستگذاران و کارگزاران نظام قرار دادند.
چگونگی ورود به مقوله اقتصاد مقاومتی و دیدگاه های مقام معظم رهبری:
شرایط محیطی به ویژه شرایط اقتصادی کشور و تجربه مستمر و آشنایی کامل مقام معظم رهبری نسبت به موضوعات مختلف و تجارب و اندوختهها و پایش امور و شناخت دقیق و عمیق و عالمانه معظمله و به ویژه شرایط سختی که بر ایران اسلامی در قالب تحریم تحمیل شد، موجب گردید از سال ۱۳۸۶ موضوعات اقتصادی را مورد توجه قرار داده و در سال ۱۳۸۹ برای اولین بار موضوع و مقوله اقتصاد مقاومتی را مطرح نمایند.
در دو سال پیاپی و در مرداد ۹۰ و ۹۱ نسبت به این موضوع تاکید کردند که هدف دشمن فشار اقتصادی و تمرکز بر اقتصاد و لطمه بر رشد ملی، اشتغال و اختلال در رفاه ملی و جدایی مردم از نظام است. لذا نیاز به تحول کاملاً محسوس شد و میبایست در این خصوص تفکر نمود.
اقتصاد مقاومتی تفکر و رویکرد جدیدی است که به دنبال استقلال و توانمندسازی و اقتدار است، اقتصادی که نظام را در مسیر تعالی و استقلال قرار دهد. اقتصادی که رشد پویا و مستمر را فراهم آورد، با قدرت سازی و ظرفیتسازی توان رقابت را افزایش دهد و عدالت اجتماعی را به ارمغان آورد.
از این به بعد اقتصاد مقاومتی به مرور به ادبیات غالب تبدیل شده و پس از حدود سه سال بحث و بررسی پیرامون آن در بهمنماه ۱۳۹۲ و وفق اصل یکصد و ده قانون اساسی تحت عنوان سیاستهای کلی نظام و طی فرآیند تعریف شده در ۲۴ محور ابلاغ گردیده است. در واقع این سیاستها گامی نو و بدیع و همراستا با الگوی اسلامی– ایرانی پیشرفت کشور تعیین شده است و برآمده از فرهنگی انقلابی و اسلامی، مسیر حرکت کشور را نشان میدهد. اجرای این سیاستها نیازمند برنامه و عزم ملی است، هدف این سیاست تامین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز تعیین شد.
مردمی کردن اقتصاد و تکیه بر مردم جهت کاهش وابستگی به نفت جزو الزامات اقتصاد مقاومتی است، بخش خصوصی را باید توانمند کرد، باید کمک کرد قوای سهگانه کمک کنند مردم وارد میدان اقتصاد شوند. تولید ملی حمایت شود. با رشد تولید، یک کشور در دنیا اقتدار حقیقی و آبروی بینالمللی پیدا میکند.
اقتصاد مقاومتی و گیاهان دارویی و طب سنتی:
اقتصاد مقاومتی به مفهوم استمرار روند رو به رشد اقتصادی، کاهش آسیبپذیری و اختلال، استفاده از همهی ظرفیتهای دولتی و مردمی، افکار و اندیشهها میباشد. در این خصوص توجه ویژه به حوزههایی که میتوانند کاربرد داشته باشند حائز اهمیت فراوان است و از جمله این حوزهها گیاهان دارویی و طب سنتی به صورت زنجیره ارزش می باشد که به عنوان پیشران در اقتصاد مقاومتی مطرح است. تولید گیاهان دارویی خود به منزله به کارگیری و فعالسازی ظرفیتهای نهفته در کشور و استفاده از توان سرزمینی می باشد. استفاده از گیاهان دارویی به عنوان اولین نسخه تجویزی در طب سنتی، استفاده آن به صورت گسترده در بهداشت و سلامت و افزایش ایمنی و درمان، استفاده از گیاهان دارویی در صنایع بهداشتی و آرایشی، صنایع متنوع غذایی، رنگهای طبیعی، سموم آلی گیاهی، تهیه داروهای دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل، در تولید علوفه، در کنترل فرسایش و رسوب و همچنین نقشی که گیاهان دارویی در تناوب زراعی و اصلاح نباتات و همچنین حاصلخیزی خاک و حفظ آب دارند، قابل توجه است و از این منظر نقش پیشرانی آن هم حائز اهمیت می باشد.
گیاهان دارویی در جهان و ایران:
امروزه در جهان رویکرد به استفاده از گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی در صنایع دارویی و غذا بیش از پیش گسترش یافته است و ظرفیتهای فوقالعادهای در گیاهان دارویی با وجود ۸۰۰۰ گونه شناخته شده گیاهی که ۲۵۰۰ گونه دارای خواص دارویی هستند و از طرفی وجود میراث مکتوب و شفاهی طب سنتی با هزاران نسخه کتاب و وجود اطباء سنتی با تجویز گیاهان دارویی، ناظر بر اهمیت و ضرورت توجه به گیاهان دارویی و طب سنتی در اقتصاد مقاومتی است و بر مبنای اصول و ارکان اقتصاد مقاومتی در این حوزه امکان مردمی کردن اقتصاد و تکیه بر مردم و کمک به بخش خصوصی و استفاده از توان آنها وجود دارد و ظرفیت دانش بنیان نمون فرآیند تولید و زنجیره ارزش در گیاهان دارویی و طب سنتی کاملاً وجود دارد.
ضرورت برگزاری جشنواره و نمایشگاه در راستای اقتصاد مقاومتی:
همواره یکی از چالشهای عمده بخش کشاورزی، مقوله اقتصادی و درآمد کم کشاورزان است. این مشکل با استفاده مناسب از ظرفیتها و استفاد هوشمندانه و آگاهانه از فرصتهایی که در گیاهان دارویی وجود دارد، مرتفع خواهد شد و در صورت غفلت از این ظرفیت، چالشها به قوت خود باقی خواهد ماند. برگزاری جشنواره و نمایشگاه، فضای مناسبی را برای حضور مردم و بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان و کارآفرین که مدنظر اقتصاد مقاومتی است، فراهم خواهد ساخت و فضای فناوری و نوآوری و دستاوردها در این حوزه را به جامعه تخصصی و سرمایهگذاران معرفی می کند. با ایجاد زمینه و فضای مناسب برای حضور سرمایه دانشی میتواند به توانمندسازی و توان افزایی منابع انسانی بیانجامد و اقتدار و توان اقتصادی کشور را افزایش دهد.
امید است دستآوردهای این جشنواره و نمایشگاه ملی بتواند ضمن شناسایی همه جانبه فرصتها و ارایه راهکارهای تبدیل تهدید به فرصتهای طلایی، فضایی مناسب را پیش روی سیاستگذاران، کارگزاران و تصمیمگیران نظام قرار دهد. این جشنواره در شرایط زمانی خاصی برگزار میشود در سالی که مقام معظم رهبری این سال را «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام گذاری کرده است و از جمله مشخصههای اقتصاد مقاومتی، دانشبنیان بودن و مردممحوری و عدالت بنیان بودن آن است.
کشاورزی زمانی در مقابل تکانه ای داخلی و خارجی مقاوم خواهد بود که تولید کارآمد و مبتنی بر ظرفیتهای داخلی، دانش روز و فناوری مناسب باشد. ما عمیقاً بر این باوریم که گیاهان دارویی کشور دارای پتانسیلهایی به مراتب بیشتر و بالاتر از آنچه هست که هم اکنون نصیب اقتصاد کشور میشود و با به فعل رساندن ظرفیتهای آن میتوان نقش بسیار مهم و موثرتری به عنوان پیشران در اقتصاد مقاومتی ایفا کرد. گیاهاندارویی از جمله فعالیتهایی هستند که توجه به علم، دانش و فناوری در آن قابل توجه بوده و این مساله باعث میشود که اقتصاد آن در مقابل تکانههای عظیم اقتصادی مقاومت کند. بهرهگیری از دستاوردهای علمی و پتانسیلهای موجود و بخصوص در صورت به کارگیری بیش ۶۰۰۰ نفری که دانش آموخته این رشته هستند و اغلب آنها جوانان با استعداد و توانمند میباشند در چارچوب برنامهای منسجم و استفاده از ظرفیت دانشی آنها میتواند تحولی جدی ایجاد نموده و با پویایی که جوانان، کارآفرینان و فناوران عزیز دارند، در این زمینه راه دستیابی به اقتصاد مقاومتی را فراهم نمود.
گیاهان دارویی به عنوان جزئی از اقتصاد کشور متکی به اقلیم، ذخایر ژنتیکی، دانش بومی، تاریخچه کهن طب سنتی ایران زمین و در عین حال در تعامل با جهان و با فناوری روز دنیا است. این اقتصاد درونزا بوده و با فعالیت حداکثر مردم این سرزمین در دورترین نقاط کشور مرتبط هست.
ایران مصرفکننده یک درصد داروی دنیا است. برآورد میشود بازار دارویی دنیا در سال ۲۰۲۰ حداقل ۱۲۵۰ میلیارد دلار باشد که در این صورت: هزینههای دارویی ایران در افق مذکور حدود ۱۲ میلیارد دلار برآورد میشود. ولیکن اقبال به سمت مصرف گیاهان دارویی روندی رو به رشد دارد. چین و هند، با بهرهگیری از پتانسیل سنتی و سازماندهی مناسب توانستهاند به موفقیتهای خوبی دست یابند. نگرانی از مصرف داروهای شیمیایی در آمریکا و کشورهای توسعه یافته باعث گرایش روز افزون به مصرف گیاهان دارویی شده و برآورد میشود تا سال ۲۰۵۰ ارزش گیاهان دارویی به ۵ هزار میلیارد دلار برسد. ۲۵ درصد از نسخههای تجویز شده در آمریکا شامل حداقل یک قلم دارو با منشاء گیاهی است. در آلمان حدود ۷۰۰ دارو حاوی ترکیب گیاهی بوده و ۷۰ درصد پزشکان به تجویز آنها مبادرت میورزند. در ایران نیز این پتانسیل به صورت بالقوه وجود دارد، در این سرزمین بیش از قاره اروپا تنوع گونه گیاهی وجود دارد و در برخی گونههای مشابه میزان ماده موثره موجود در آنها سه برابر گیاهان اروپایی است. بنابراین گیاهان دارویی این سرزمین میتواند تولید ثروت و اشتغال نموده و در اقتصاد مقاومتی نقش آفرین باشد.
از یک طرف صنعتی با این چشمانداز و با این رشد پیشبینی شده را داریم و از طرف دیگر سرزمینی غنی از فرصتهای رشد و توسعه در اینحوزه با پیشینه و پشتوانهای کهن که با حمایتهای برنامهریزی شده در حال تقویت مداوم هست. نتیجه و برآیند این دو در کنار هم یعنی توسعه و رقابتپذیری. رونق و افزایش تولید داخلی و کاهش واردات، موجب استقلال اقتصادی و قطع وابستگی به خارج میشود. گیاهان دارویی میتوانند نقش بسیار موثر، تعیین کننده و سازندهای در اقتصاد کشور داشته باشند. سرعت بخشیدن به جریان تبدیل علم به ثروت در حوزه گیاهان دارویی میتواند یک زنجیره پیچیده و بزرگی را راهاندازی کند. ظرفیتها و قابلیتهای کشور در حوزه گیاهان دارویی متکی بر قابلیتهای داخلی به مفهوم درونزایی و امکان توسعه صادرات تولید به مفهوم برونگرایی به مثابه رشد مستمر و پویا و تحقق پیشرفتی است که در اقتصاد مقاومتی هدف گذاری شده است.
توسعه کشت گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی، کمک به بخش خصوصی و تقویت شرکتهای دانشبنیان و تولید محصولات فناورانه و برند سازی این محصولات، شرایط رقابتی با محصولات شیمیایی را افزایش خواهد داد. حمایت از زنجیره ارزش در گیاهان دارویی و تاسیس واحدهای فرآوری و تولیدی جدید از طریق توسعه سرمایهگذارها و تسهیل و راهاندازی کسب و کارهای مناسب و جلب و جذب جوانان و کارآفرینان در این حوزه و انتقال دانش و تجربه و پایش مستمر فعالیتها و فعالان و پیشروان این صنعت، نقش موثری در مقاوم سازی اقتصاد خواهد داشت.
گیاهان دارویی دارای ارزش افزوده بالایی هستند و به دلیل اقتصادی بودن، در صورت شناساندن مناسب آن و با ایجاد زیربناها میتواند برای سرمایهگذاران و کارآفرینان جذبه داشته باشد. زنجیره گیاهان دارویی در کل این زنجیره اعم از تولید و بهرهبرداری، مشاوره و خدمات فنی و مهندسی، تحقیق و پژوهش و فناوری، آموزش و ترویـج، انتقال فناوری، صنعت، مراکز طب سنتی، بازرگانی و خدمات پزشکی و بهداشتی، ظرفیت اشتغالزایی بالایی دارد و بدین جهت توجه به گیاهان دارویی در اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت برای تحقق اهداف ترسیم شده اقتصاد مقاومتی است.
تقویت بنیانهای اقتصاد مقاومتی در راستای محورهای زیر از طریق توسعه فناوری گیاهان دارویی امکان پذیر خواهد بود:
- افزایش بهرهوری و حمایت از تولید، کاهش قیمت تمام شده تولیدات، کیفیت بهتر و خدمات بیشتر در رقابت با تولیدات خارجی و کاهش واردات، توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی، افزایش صادرات دانش فنی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان.
- تبدیل تهدیدها به فرصتها در روند تامین داروهای مورد نیاز، به این معنا که به محض اعمال تحریم در برخی از کالاها، شکلدهی به عزم ملی در حوزه فناوری و صنعت و تجارت برای ایجاد خودکفایی کامل یا حداقل خوداتکایی در تولید و تامین این اقلام.
- گسترش ارتباطات اقتصادی با کشورها منطقه و گسترش شرکای تجاری بر اساس مزیت نسبی ایران در این حوزه.
- تقویت روحیه جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از فناوریهای بومی برای تقویت اقتصادی ملی.
- کمک به تامین امنیت غذایی و سلامت مردم.
در جشنوارههای اول و دوم در برگزاری کارگاههای آموزشی که به فرهنگسازی و معرفی یافتههای فناورانه و ارتقای مهارت کمک میکند و همچنین نسبت به راهاندازی فن بازار تخصصی و انتقال فناوری و بهبود فضای کسب و کار، ایجاد ارتباط بین محققان و فناوران با شرکتهای بزرگ و تجاری سازی ایده تا محصول اقدام شده، فعالیت درخوری صورت گرفته است. در بخش فنبازار جشنواره سوم به دنبال هر چه کیفیتر سازی طرح فناورانه، جذب فناوران و معرفی توانمندیهایشان از تمام استانهای کشور از طریق نمایندههای بومی است. در بخش فنبازار با: اطلاعرسانی و بازاریابی، نمایشگاه فیزیکی، مشاوره حقوقی، ارزیابی فناوری، مذاکره و انعقاد قرارداد، مشاوره تامین مالی، جمعآوری نیاز فناورانه و کارگاههای آموزشی شرایط برای تعامل مناسب و کمک به دانشبنیانی و فعالسازی بخش خصوصی مورد توجه است. بهرهبرداری از فناوریهایی که تجاری سازی نشده، معرفی تولید با استفاده از فناوریهای پیشرفته و روشهای نو و ارتقای سطح طراحی و ساخت کالای تولیدی، ارزیابی و مشاوره درباره فناوری قابل تجارت، ترغیب طرفهای عرضه و تقاضا و تسهیل تصمیمگیریهای طرفین و ارتباط آنها در بخش فنبازار موردنظر میباشد. افزایش توان رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی گیاهان دارویی از طریق توسعه و تجاری سازی فناوریهای نوین، افزایش توان رقابتپذیری، توسعه بازار، افزایش صادرات، اتکای مصرف به محصولات دانشبنیان تولید داخل، افزایش ثروت آفرینی و کارآفرینی از طریق بکارگیری فناورهای رقابتپذیر در واقع کمک به بهبود فضای کسب و کار از طریق بازآموزی و ارتقای سطح دانش و اطلاعات کاربردی دقیقاً با اهداف و اجزا و ارکان برنامههای اقتصاد مقاومتی همراه و همراستا میباشد.
استفاده بهینه، مناسب و بهرهور منابع آب و زمین، افزایش تولید علم و کاربردی کردن تحقیقات و بکارگیری دانشآموختگان رشتههای مرتبط و استفاده مناسب از توان آنها، فراهم شدن رشد اقتصادی بنگاه در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی، افزایش رقابتپذیری شرکتهای تولیدی از طریق بکارگیری محصولات جدید، دستیابی به بازارهای جدید، توسعه اجتماعی و اقتصادی، جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه روستائیان، افزایش سرانه درآمد پایدار، ایجاد اشتغال یا فرصتهای جدید شغلی در این جشنواره و همایش، هم پیوندی مناسب و مطلوبی با شاخصها و مولفههای اقتصاد مقاومتی دارد.
واقعیت گیاهان دارویی و ضرورت توسعه آن:
ایران رویشگاه اصلی بسیاری از گونههای دارویی با ارزش میباشد که سازگاری مناسبی با محیط داشته و عملکرد و مواد موثره نسبتاً بالایی دارند و از نظر درآمد و اشتغال مقرون به صرفه میباشند. با کشت اصولی گیاهان دارویی مصرف داخلی و صادرات را میتوان افزایش داد.
کشورهای مختلف به ویژه کشورهای صنعتی چون آلمان، سوئیس و فرانسه رویکرد توسعهای به گیاهان دارویی دارند. این گیاهان از لحاظ تولید و فرآوری از جایگاه برجستهای در جهان برخوردارند. بانک جهانی، حجم تجارت گیاهان دارویی را حدود ۱۰۰ میلیارد دلار اعلام نموده، ارزش صادرات همواره روندی صعودی داشته و این نشان دهنده وجود ثبات در سودآوری تجارت گیاهان دارویی است و پیشبینی نموده که این رقم در سال۲۰۵۰ به ۵۰۰۰ میلیارد دلار بالغ گردد. با توجه به سابقه بسیار طولانی کشور ایران در زمینه طب سنتی و با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و داشتن استراتژی مدون و مشخص، میتوان مسیر توسعهای را پیمود و با ساختارسازی و برنامهریزی سهم مناسبی از بازار جهانی داروهای گیاهی را به خود اختصاص داد و فاصله خود را با استانداردهای جهانی کم کرد. به استناد گزارشهای سازمان تجارت جهانی طی سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ چین بزرگترین صادرکننده و آمریکا بزرگترین واردکننده گیاهان دارویی جهان است و به طور کلی آمریکا، آلمان، چین (هنگ کنگ) مراکز اصلی تجارت گیاهان دارویی در جهان هستند.
اتخاذ سیاستهایی مانند: استفاده از روشهای به زراعی و کشت ارقام اصلاح شده با میزان ماده موثره بالا، افزایش عمکرد و کیفیت تولید، ایجاد بازارهای جدید داخلی و خارجی، صادرات، توسعه و تجهیز واحدهای فرآوری و واحدهای بستهبندی، پهنهبندی رویشگاهها و محلهای مناسب رشد، بررسی اراضی شیبدار و دیمزارهای کم بازده، تولید گیاهان دارویی به کمک علم و فناوری در این زنجیره و حمایت از آن، گامی بزرگ در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است. توسعه گیاهان دارویی با آموزش و ترویج گسترده، موثر و پایدارتر خواهد شد و توجه به جشنواره از این نظر نیز بسیار مهم و ضروری است.
معرفی کارگروه توسعه فناوری و کارآفرینی
- توسعه فناوری:
اهداف: تبدیل اقتصاد گیاهان دارویی از فضای بسته، موردی، وابسته به طرح و جزیره ای به اقتصاد مبتنی بر خلق ارزشها، دانش، سرمایه انسانی و فناوریهای نوین هدفمند، افزایش میزان تجاری سازی فناوری ها، تبدیل شرکت های دانش بنیان به مجموعه هایی واگرا و در راستای اهداف کشور متناسب با نیاز بازار داخلی و بین المللی، دست یابی به بنگاههای شایسته صادراتی و در کلاس جهانی، تحقق فضای رقابتی و افزایش رقابتپذیری در عرصه جهانی.
۱-۱- تهیه نقشه جامع توسعه فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی کشور و در مسیر اهداف پیش بینی شده در سند ملی
۱-۲- رشد بهرهوری و افزایش سهم آن در رشد اقتصادی از طریق نوآوری
۱-۳- افزایش سهم کارآفرینان در رشد فناوریهای برتر
۱-۴- ایجاد موقعیت و حمایت از تفاهمنامهها و قراردادهای بینالمللی به منظور انتقال تکنولوژی مدرن
۱-۵- کمک به افزایش نوآوری، فعالسازی واحدهای تحقیق و توسعه و افزایش تعداد مجوزهای R&D واحدهای تولیدی فرآورده های کشور
۱-۶- اعزام کارشناسان علمی و اجرایی بخصوص از شرکت های دانش بنیان برای شرکت و بهرهگیری از نمایشگاههای فناوری بینالمللی
۱-۷- برگزاری نمایشگاههای فناوری و نوآوری در کشور
۱-۸- کمک به ایجاد و فعالسازی واحدهای مدیریت و انتقال تکنولوژی و فناوری
۱-۹- کمک به ایجاد مراکز تحقیق و توسعه کاربردی دانشگاهها و پژوهشکدههای تخصصی
۱-۱۰- اطلاعرسانی در ارتباط با اختراعات و فناوریهای جدید ملی، منطقهای و بینالمللی
۱-۱۱- تشکیل تیم تخصصی مالکیت فکری در حوزه مالکیت فکری، ثبت اختراعات و مقابله با کپیبرداری و مشابه سازی مخرب
۲- توسعه کارآفرینی:
۲-۱- ترسیم وضیت اشتغال و کارآفرینی این حوزه در سطح کشور
۲-۲- تهیه بانک اطلاعات کارآفرینان داخل و خارج کشور
۲-۳- تهیه نقشه جامع توسعه کارآفرینی در حوزه گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی
۲-۴- ایجاد شرایط ظهور و بروز نقشآفرینی کارآفرینان در اقتصاد ملی
۲-۵- برنامهریزی برای شناسایی مزیتهای نسبی استانها و تبدیل آنها به مزیت رقابتی و اشتغالزا
۲-۶- ارائه بسته های کارآفرینی تدوین شده قبلی به متقاضیان و تدوین بسته های کارآفرینی در بخش های دارای چشم انداز رشد بیشتر و مورد نیاز کشور
۲-۷- مهندسی ساختار و حمایت از ایجاد شرکت ها دانش بنیان در استان های مختلف در همکاری با پارک های علم و فناوری و مراکز رشد در استان ها برای افزایش موثر تعداد شرکت ها
۲-۸- فراهم کردن امکان حمایت از افزایش سطح مهارتی جویندگان کار و بازآموزی کارآفرینان از طریق بکارگیری استانداردهای شغلی تدوین شده
۲-۹- عمل در جهت مسیر کاهش نرخ بیکاری و تامین مشاغل مناسب نخبگان علمی و فارغالتحصیلان و افزایش تعداد و ترکیب نیروهای انسانی متخصص در رشتههای مختلف شاغل به کار در بنگاه های کشور
۲-۱۰- بازطراحی و تقویت ساختار بنگاه های اقتصادی فعال (با تامین مالی از طریق سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی)
۲-۱۱- اجرایی کردن سایر بندهای همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه ای
۲-۱۲- برگزاری نشست های عملیاتی با کارگروه توسعه اشتغال کشور، معاونت اشتغال و فناوری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکل های بخش خصوصی و اتاق ایران و کارآفرینان موفق
برچسب ها :علی ابراهیمی ورکیانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰