کد خبر : 4681
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۹:۴۴

درخواست تاسیس سازمان حمایت از تولید و فرآوری زعفران و گیاهان دارویی

درخواست تاسیس سازمان حمایت از تولید و فرآوری زعفران و گیاهان دارویی

با درخواست نماینده مردم شریف شهرستان های تربت حیدریه،مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی و امضای جمعی از نمایندگان محترم مجلس درخواست تشکیل سازمان حمایت از تولید و فرآوری زعفران و گیاهان دارویی تقدیم وزیر جهاد کشاورزی شد.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایرنا با اشاره به فعالیت ها و پیگیری های انجام شده در خصوص حمایت از محصولات تولیدی به ویژه در بخش کشاورزی گفت: با توجه به اینکه محصول زعفران از جمله محصولات دارویی و ارز آور در اقتصاد کشاورزی می باشد، ضرورت حمایت از تولید زعفران به ویژه در استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی احساس می شود.

دکتر سعید باستانی نماینده مردم شریف شهرستان های تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تلاش می کنیم به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت اثبات کنیم که هر منطقه دارای یک محصول استراتژیک است و دولت از محل بودجه های دولتی بایستی با خرید محصولات تولیدی از فعالان آن حمایت کند اظهار کرد: در راستای این پیگیری ها اخیرا پیرو جلسات و مذاکرات با مهندس محمود حجتی، در نامه ای با امضای تعدادی از نمایندگان مجلس از وزیر جهاد کشاورزی درخواست شده که اقدامات لازم جهت تشکیل سازمان یا صندوق حمایت از تولید و فرآوری زعفران و گیاهان دارویی جهت کمک به کشاورزان در دستور کار قرار گیرد .

از مجموع ۸۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی که معادل ۸۶ درصد سطح زیر کشت زغفران کشور و دنیاست، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار یعنی معادل ۱۲ درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و ۱۲ هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه معادل ۱۷ درصد ظرفیت زیرکشت ، به کشت زعفران در این دو شهرستان اختصاص دارد.

در سطح استان ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز ۱۷ هزار نفر است که بالغ بر ۹۰ درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.

اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر روز مشغول کار هستند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.

در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین ۳.۸ تا ۴.۱ کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید ۳۲ تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.

در شهرستان زاوه نیز همین ارقام وجود دارد با این تفاوت که سال ۹۵ بدلیل کاهش نزولات جوی و سرمازدگی میزان برداشت زعفران با ۳۰ درصد کاهش نسبت به سال قبل، به ۲۸ تن رسید، اما به طور کلی متوسط برداشت در این شهرستان ۴۰ تن در سال است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.