کشت گیاهان دارویی در استانها قطب بندی می شود
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قطب بندی کشت گیاهان دارویی در استانها از سیاست های این وزارتخانه است و این طرح بر اساس نوع گیاهان هر اقلیم، در حال اجرا است.
‘حسین زینلی’ در نشست شورای هماهنگی مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان یزد که مدیران معاونت امور باغبانی این وزارتخانه هم حضور داشتند گفت: یکی از سیاست های ما ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی است تا این زنجیره از تولید نهاده تا فروش محصول، برقرار شود.
وی با اشاره به خشکسالی، کمبود آب، تغییر اقلیم یزد و سازگاری مردم با این شرایط افزود: در این خصوص برای این استان ، کشت گیاهان دارویی همچون زیره سیاه ، زعفران ، قدومه شهری و شیرازی و خارشتر برای تامین علوفه و نیز تأمین قند کشور را پیشنهاد کرده ایم.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: یکی از هدف گذاری ها ایجاد پایانه های خرید و فرآوری و تبدیل گیاهان دارویی در استان یزد است که امیدواریم دنبال شود.
زینلی ، ایجاد تعاونی های تخصصی گیاهان دارویی ، تولید گیاهان ارگانیک و برنامه ریزی برای جذب و استفاده بهینه از اعتبارات آبخیزداری استان یزد را ضروری عنوان کرد.
سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۶ درصد برای گیاهان دارویی در کشور در نظر گرفته شد که امسال به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
هماکنون گردش مالی گیاهان دارویی در جهان ۱۲۰ میلیارد دلار است و پیش بینی شده در سال ۲۰۵۰ به ۵ هزار میلیارد دلار برسد.
** خشکسالی در استان یزد، ۱۸ ساله شد
مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: استان یزد در طول ۲ دهه گذشته ، ۱۸ سال خشکسالی داشته و تنها ۲ سال ترسالی در آن حاکم بوده که تأثیر آنها در خالی از سکنه شدن ۷۱ درصد روستاها مشاهده می شود.
شکرالله حاجی وند افزود: ای سی بالای آب کشاورزی و خشکسالی زمین ها در دامنه شیرکوه نیز از دیگر آثار این مهمان ناخوانده است و به همین دلیل پیشنهاد می شود سه برنامه در دستور جدی فعالیت ها باشد.
وی افزایش بهره وری آب، افزایش بهره وری تولید و نیز تغییر یا اصلاح کشت را از جمله این برنامه ها عنوان کرد و ادامه داد: در این شرایط باید از ساخت باغ با نگاه قدیمی پرهیز شده و از شیوه های نوین آبیاری و تکنیک های زیرسطحی استفاده شود.
** لزوم ادغام کشت باغهای انار و خرما
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست با اشاره به کشت محصولاتی همچون انار و خرما در یزد گفت: این استان در انار رتبه پنجم و در خرما رتبه هشتم کشور را دارد.
مسعود لطفیان با تشریح برخی معایب و مزیت های این ۲ محصول کشاورزی افزود: به همین دلیل پیشنهاد می شود در افزایش درآمدها و ارزش افزوده از کشتهای مخلوط در باغهای انار و خرما نیز استفاده شود.
** اختصاص ردیف ملی برای توسعه گیاهان دارویی
مشاور معاون وزیر و مسئول طرح و برنامه معاونت باغبانی وزارتخانه نیز با اشاره به سیاست حمایت از تولید و حمایت از صادرات تولیدات مازاد بر مصرف داخل گفت: این کار در راستای مثبت شدن طراز تجاری بخش کشاورزی انجام می شود.
حبیب رادفر درباره برخی اقدامات این مجموعه از ایجاد ردیف ملی برای توسعه گیاهان دارویی دیمی برای نخستین بار خبر داد و افزود: از ۴۸ پروژه اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی، پنج پروژه مربوط به معاونت باغبانی است.
وی از ایجاد ردیف ملی برای توسعه گیاهان دارویی برای نخستین بار به مبلغ ۸۰ میلیارد تومان در سال قبل خبر داد و ادامه داد: همچنین برای نخستین بار در کشور، محصولات باغی ، سرمایه در گردش برای توسعه صادرات از صندوق توسعه ملی را دریافت کرد که از چهار محصول باغی به تمامی محصولات کشاورزی رسیده است.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال قبل خط اعتباری این بخش ۶۰۰ میلیارد تومان بوده و امسال هم ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
رادفر، ضوابط فنی صادرات سیب و پرتقال و کیوی برای گمرک ، توزیع ۲۳ میلیارد تومان یارانه نهال در سال قبل ، ثبت مالکیت فکری جهانی ۱۰ محصول برتر باغی کشور ، ایجاد تشکلهای ملی محصولی ، ایجاد صندوق مالی نهال ، تشکیل صندوق تخصصی کشمش تاکستان ، ایجاد بورس زعفران و تشکیل زنجیره سیب را از دیگر عملکردها عنوان کرد.
همچنین در این جلسه مشاور معاون وزیر و رئیس ستاد معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی هم با تبیین سیاستهای این وزارتخانه از بررسی مشکلات استانها با حضور مدیران ستادی خبر داد.
حسین رحمانی با اشاره به ظرفیت های یزد در حوزه های مختلف کشاورزی افزود: این استان در تولید بسیاری از محصولات باغی دارای رتبه کشوری است که امیدواریم با سیاستهای دولت ، وضعیت موجود بهبود یابد.
ایران به وسعت ۱۶۸ میلیون هکتار حدود ۱۸.۵ میلیون هکتار اراضی قابل کشاورزی دارد که به دلیل محدودیت های آبی و کاهش بارندگی ها سالانه فقط حدود ۱۵ میلیون هکتار از این اراضی شامل ۸.۵ میلیون هکتار اراضی آبی و ۶.۵ میلیون اراضی دیم زیر کشت قرار می گیرد.
هم اکنون از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار باغ های کشور، محصول برداشت می شود و میزان تولید سالانه محصولات باغی کشور به ۲۲ میلیون تن افزایش یافته است.
برچسب ها :حسین زینلی ، قطب بندی گیاهان دارویی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰